Echipa & Contact

Disclaimer. Acest blog si/sau grupul echivalent de pe Facebook nu tine loc de sfatul medicului. Inceputul diversificarii trebuie discutat cu medicul pediatru, ca de altfel si problemele survenite pe parcurs.

Nu suntem nutritionisti sau medici pediatrii. Scopul nostrum nu este sa inlocuim sfatul medicului, ci sa prezentam ultimile informatii din domeniu asa cum sunt ele accesibile pe siteurile de referinta.  

Articolele publicate pe acest blog sunt bazate pe lecturile noastre in ceea ce priveste diversificarea si vor fi insotite de linkuri inspre siteuri de referinta in domeniu (OMS, ESPGHAN, alte siteuri de profil recunoscute international).

Recomandarile sunt generale si trebuie adaptate fiecarui copil. Sfatul pediatrului primeaza. Daca aveti indoieli, mai cereti o opinie medicala.

Un pic despre filosofia noastra:

Acceptam ca diversificarea poate începe oricând dupa vârsta de 4l implinite. Asta nu înseamnă ca promovam începerea diversificarii la 17s. Din contra.

Promovam începerea diversificarii cand e bebe interesat de mancare si pregatit. Si mai ales cu acordul pediatrului. (Atentie! De cele mai multe ori pediatrul va spune ca puteti incepe, nu ca trebuie.)

Nu promovam hranitul bebelusului in pat, in pozitii periculoase etc.

In schimb promovam o alimentatie sănătoasă si echilibrata. Nu doar pentru bebe, cat si pentru întreaga familie. 

Nu promovam diversificarea clasica cu piureuri si nici autodiversificarea. In schimb, promovam ascultarea bebelusului si respectul fata de acesta. Asadar il urmam in fazele dezvoltării sale. 

Credem cu tărie ca putem invata oricand si ne putem reconsidera pozitia fata de copil pentru a fi parinti mai buni. Si mai credem ca nu exista om fără de greseala.

Daca doriti sa ne contactati, o puteti face via formularul de mai jos.